Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεματικές Ενότητες

  • Αμπελουργία
  • Ανθοκομία
  • Αρχιτεκτονική Τοπιού και Αστικό Πράσινο
  • Δενδροκομία
  • Λαχανοκομία
  • Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά – Μελισσοκομία

Οδηγίες συγγραφής

 

Διαμόρφωση σελίδας

Μέγεθος: Μέχρι 1 σελίδα Α4 συνολικά. Για λόγους ομοιομορφίας στην εμφάνιση του τεύχους των περιλήψεων, παρακαλούμε να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε το κείμενο της περίληψης να μην καταλαμβάνει μικρότερο χώρο από μισή σελίδα Α4

Περιθώρια: άνω και κάτω 2,5 cm – αριστερά και δεξιά 3,0 cm

ΓραμματοσειράTimes New Roman12 pt (πλην των διευθύνσεων που είναι 10 pt)

Διάστιχο: μονό

Παράγραφος: χωρίς παραγράφους στην περίληψη

Διαμόρφωση κειμένου

Τίτλος: με κεφαλαία και έντονα γράμματα, στοίχιση κέντρο. Τα επιστημονικά (λατινικά) ονόματα με πεζούς χαρακτήρες (πλάγια γραφή)

ΣυγγραφείςΜετά τον τίτλο ακολουθούν δύο κενές γραμμές, και στην τρίτη αναγράφονται τα ονόματα συγγραφέων με πεζούς χαρακτήρες και στοίχιση στο κέντρο. Πρώτα το αρχικό γράμμα του ονόματος του συγγραφέα και ακολουθεί το επώνυμο. Όταν οι συγγραφείς προέρχονται από διαφορετικά ιδρύματα πρέπει να τοποθετούνται αριθμητικοί εκθέτες. Υπογραμμίστε τον συγγραφέα που θα παρουσιάσει την εργασία.

Στοιχεία επικοινωνίας (10 pt)Ακολουθεί μία κενή γραμμή και στην επόμενη αναγράφονται οι διευθύνσεις των συγγραφέων με πεζούς χαρακτήρες με την ακόλουθη σειρά: Ίδρυμα, Σχολή ή Τμήμα, Εργαστήριο, Διεύθυνση, ΤΚ, Πόλη, και το e-mail του συγγραφέα που θα παρουσιάσει την εργασία.

Κείμενο Περίληψηςακολουθούν 2 κενές γραμμές και στην τρίτη ξεκινά το κείμενο της περίληψης πλήρως στοιχισμένο χωρίς παραγράφους.

Κρίση Περίληψης: Η περίληψη θα κριθεί από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής. Επομένως, αυτή θα πρέπει να είναι αφενός περιεκτική, και αφετέρου να δίνει μια ικανοποιητική περιγραφή του προβλήματος, της μεθοδολογίας και των κυριότερων αποτελεσμάτων που προέκυψαν. Η κρίση της Επιστημονικής Επιτροπής, όσον αφορά τις Περιλήψεις, θα εστιάζεται μόνο στο ερευνητικό κομμάτι και δεν θα γίνουν διορθώσεις σχετικές με ορθογραφία και σύνταξη. Εφόσον η Επιστημονική Επιτροπή κρίνει ότι η ερευνητική εργασία είναι αξιόλογη, η εργασία θα γίνει δεκτή για παρουσίαση και η περίληψη θα δημοσιευθεί στο Τεύχος Περιλήψεων..

 

 

Οδηγίες συγγραφής ερευνητικής εργασίας (προφορική ή γραπτή παρουσίαση)

Το πλήρες κείμενο των εργασιών που θα ανακοινωθούν (προφορικά ή γραπτά) στο 32ο συνέδριο της ΕΕΕΟ θα πρέπει να μην ξεπερνά τις 4 σελίδες (συμπεριλαμβανομένων των εικόνων, σχημάτων και πινάκων).

Το πλήρες κείμενο των εργασιών στις οποίες οι συγγραφείς τους επιθυμούν (προαιρετικά) να συμπεριλάβουν (στην τελευταία σελίδα του κειμένου) τον τίτλο, τα ονόματα των συγγραφέων, την περίληψη και τις λέξεις κλειδιά στην αγγλική γλώσσα, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 5 σελίδες.

Διαμόρφωση σελίδας

Περιθώρια: άνω και κάτω 2,5 cm – αριστερά και δεξιά 3,0 cm

ΓραμματοσειράTimes New Roman12 pt

Διάστιχο: μονό, χωρίς επιπλέον διάστημα ανάμεσα στις παραγράφους

Παράγραφος1 cm

Διαμόρφωση κειμένου

Πρώτη γραμμή: Τίτλος με κεφαλαία και έντονα γράμματα, στοίχιση αριστερά. Τα επιστημονικά (λατινικά) ονόματα με πεζούς χαρακτήρες (πλάγια γραφή)

Επόμενη γραμμή: κενή

Επόμενη γραμμή: Ονόματα συγγραφέων με πεζούς χαρακτήρες και αριστερή στοίχιση. Πρώτα το αρχικό γράμμα του ονόματος του συγγραφέα και ακολουθεί το επώνυμο. Όταν οι συγγραφείς προέρχονται από διαφορετικά ιδρύματα πρέπει να τοποθετούνται αριθμητικοί εκθέτες

Επόμενη γραμμήΔιεύθυνση συγγραφέων με πεζούς χαρακτήρες με την ακόλουθη σειρά: Ίδρυμα, Σχολή ή Τμήμα, Εργαστήριο, Διεύθυνση, ΤΚ, Πόλη. (π.χ. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Εργαστήριο Δενδροκομίας, Οδός Φυτόκου, 38446 Βόλος, email για επικοινωνία)

Επόμενες 2 γραμμές: κενές

Τμήματα της εργασίας

Περίληψη

Λέξεις κλειδιά (έως 5 λέξεις ή φράσεις με έως 2 λέξεις έκαστη, οι οποίες δεν αναγράφονται στον τίτλο της εργασίας)

Εισαγωγή

Υλικά και Μέθοδοι

Αποτελέσματα

Συζήτηση (τα Αποτελέσματα και η Συζήτηση μπορούν να συγχωνευθούν)

Συμπεράσματα (προαιρετικά)

Ευχαριστίες (εάν απαιτείται)

Βιβλιογραφία

Αγγλική Περίληψη: Τίτλος, ονόματα συγγραφέων, περίληψη και λέξεις κλειδιά στην αγγλική γλώσσα με την ίδια μορφή όπως και στο Ελληνικό αντίστοιχο τμήμα (προαιρετικά)

Πριν από το κάθε τμήμα της εργασίας να υπάρχει μία κενή γραμμή και να ακολουθεί ο τίτλος με πεζούς χαρακτήρες, υπογραμμισμένος(π.χ. Περίληψη, Εισαγωγή κ.λπ.) και σε αριστερή στοίχιση. 

Το κείμενο κάθε τμήματος να αρχίζει στην αμέσως επόμενη σειρά από τον τίτλο με παράγραφο 1 cm και να είναι πλήρως στοιχισμένο.

Εικόνες, Σχήματα και Πίνακες

Οι Εικόνες, τα Σχήματα και οι Πίνακες πρέπει να αριθμημένοι σύμφωνα με τη σειρά που εμφανίζονται στο κείμενο και να είναι ενσωματωμένοι στο κείμενο, στην τελική τους μορφή και μέγεθος, σε ασπρόμαυρο φόντο. Ο τίτλος προηγείται στους Πίνακες και έπεται στις Εικόνες και στα Σχήματα.

Συντομογραφίες

Οι συντομογραφίες να επεξηγούνται κατά την πρώτη τους αναφορά οπουδήποτε στο κείμενο.

Βιβλιογραφία

Οι αναφορές στο κείμενο να αναγράφονται κατά χρονολογική σειράπ.χ. (Suslow, 1984, Βασιλακάκης & Νικολάου, 2002, Andersonκ.ά., 2010). Ο όρος ‘κ.ά.’ αναφέρεται όταν μία συνθετική εργασία έχει περισσότερους από 2 συγγραφείς.

Αναφορές που αφορούν προσωπική επικοινωνία αναγράφονται μόνο στο κείμενο και όχι στη βιβλιογραφία: (Φ. Μπλέτσος, προσωπική επικοινωνία).

Η παράθεση των βιβλιογραφικών αναφορών γίνεται με αλφαβητική σειρά, όπως αναφέρεται στα παραδείγματα που ακολουθούν:

1. από επιστημονικό περιοδικό

Anderson, M.N., Colelli, G.M. and Sanchez, M.T. 2010. Fresh cut products from minor vegetables. Postharvest Biol. Technol. 25:131-145.

2. από βιβλίο

ΒασιλακάκηςΜκαι Νικολάου, Ν. 2002. Φυσιολογία Καταπόνησης των Οπωροφόρων και της Αμπέλου. Εκδ. Γαρταγάνη, Θεσσαλονίκη.

3. από κεφάλαιο σε βιβλίο 

SuslowΤ.M. 1984. Microorganisms in food stuff. In: Kader, A.A. (ed.), Postharvest Biology and Technology, 5th ed. Academic Press, New York. pp. 145-245.

4. από πρακτικά συνεδρίου

Κούτσικα-Σωτηρίου, Μ. και Τράκα-Μαυρωνά, Α. 2009. Αξιοποίηση εγχώριου γενετικού υλικού μικρόκαρπης τομάτας και κερασοτομάτας. Πρακτικά 23ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών, 13(β): 905-908.

5. από ιστοσελίδα

Food and Agriculture Organization. 2010. www.fao.org.